Project omschrijving

Schutter Transport is een transportbedrijf dat zich in alle roering van de transportbranche rustig staande weet te houden. Met goed nadenken en bezinning hebben we tot nu toe de crisistijd weten door te komen. We hebben een heel klein kantoor en heel goede bereikbaarheid. Dat vinden wij belangrijk.

We hebben momenteel 32 auto’s (trekker) en 10 trailers. Jaarlijks vernieuwen we een deel van de eenheden in verband met de steeds hogere euronorm. We weten uit ervaring dat vernieuwing minder kosten met zich meebrengt en zeker minder stilstand onderweg. En dat is waar niemand op zit te wachten!
Wat we nu zien is dat er afgelopen jaar voor het eerst sinds 7-8 jaar weer meerdere personeelswisselingen hebben voorgedaan. Wij zien dat als een teken dat er meer vertrouwen in de toekomst is.

Wij vervoeren eigenlijk alles wat niet in een tank past of levende have is. Dat is een heel ruim begrip en het gaat om pakketjes als een brief, waar er heel wat van in een trailer passen, tot volle trailerladingen voor 1 losadres.

Onze visie is dat de levensmiddelenbranche wel veel in beweging is maar “de mens stopt nooit met eten”. Daar liggen goede toekomstmogelijkheden.
We rijden voor diverse opdrachtgevers en meestal als klant A het druk heeft dan is het bij klant B of C rustiger. Op dat moment halen we auto’s weg bij klant B of C en kunnen we klant A van extra inzet voorzien waardoor iedereen tevreden blijft.

Onze grootste waarde echter zijn onze medewerkers en dat zijn er bijna 40. We zien zeker ook de vergrijzing in het personeelsbestand en we doen ons best om ook jongeren enthousiast te maken voor het chauffeursberoep.

Wij stellen niet de eis dat je 20 jaar moet zijn met 5 jaar ervaring. Je moet medewerkers wel de kans geven om ervaring op te doen en dat gaat niet altijd zonder schades. Die investering moet je wel willen maken.

De eerste golf voor Code 95 is nu achter de rug. We gaan ons nu oriënteren over de volgende cursussen die we onze medewerkers willen laten volgen. Vooral veiligheid onderweg en tijdens de werkzaamheden gaat een steeds grotere rol spelen.
En de toekomst? Dat weten we als we over 5 jaar achterom kijken……